Bestuursfunctie

BESTUURSFUNCTIE

Samen met vier vrouwen heb ik in 2012 het netwerk Vrouwen op de Kaart opgericht. De missie van dit netwerk is meer diversiteit in de geo-sector realiseren om de sector sterker meer toekomstbestendig te maken. Om die diversiteit te realiseren is het nodig de kracht van individuele vrouwen eerst te bundelen en zichtbaar te maken. Het netwerk zet daarom in op het ontdekken, ontwikkelen en etaleren van onderscheidende kwaliteiten van vrouwen. We doen dit door ze een stem te geven, een podium te bieden om nieuwe ideeën te presenteren en te helpen ambities waar te maken.

We willen bereiken dat er –conform Europese doelstellingen- meer vrouwen op zichtbare posities een rol spelen. We willen vrouwen stimuleren, enthousiasmeren en inspireren om meer van zichzelf te laten zien. Bovenal willen we bereiken dat de geo-sector aantrekkelijk is en blijft voor nieuwe generaties en van betekenis is een sterk veranderende samenleving.

Mijn rol binnen het netwerk is voornamelijk het stimuleren dat vrouwen artikelen en columns schrijven voor vakbladen, het aangaan van verbindingen met vergelijkbare netwerken, zoals Geobusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland (GIN), en het mede-organiseren van events.

 

Vrouwen op de kaart